There was an error in this gadget

Tuesday, October 25, 2011

Sepetang di Taman Bandar

Assalamualaikum.

Ok semalam aku cuti sebab birthday sultan Pahang. Dah bosan-bosan duduk rumah ajaklah family pegi ke Taman Bandar, Indera Mahkota dekat Kuantan ni konon-konon nak beriadah. hehe. Dari rumah aku ke tempat ni dalam 10 minit dah sampai. Usually taman ni orang selalu datang sebab nak jogging, bawa anak-anak main playground, tengok orang, usha-usha awek (ni bg lelaki la) sebab sini banyak awek, student UIA, IKIP, Shahputra, budak majlis sukan pahang. hahaha. Tak tahu lah betul ke tak ni, aku pakai hentam je. tehee.

Haa, kat bawah ni budak kecik yang memang ya ampun bapak segala nakal, aktif sampai aku surrender nak jaga; meet my nephew, Rayhan atau nickname dia yang bajet comel reyrey. ceh! haha. Malas nak bebel banyak, jom kita check it out gambar. ;)


reyrey.

Hah, yang tiga orang bawah ni bajet photoshot lah, *konon-konon.


trial 1


trial 2


trial 3, saranghaee! <3


adik dengan aunty ayu.


left to right; kak yayah the doc, adik the active one, mak the lovely one, alya the cutest one, me, and kak yu the awesome one ! LOL. xoxo


Enjoice have fun dengan family, tengok-tengok gelagat orang lain. Hehehe. :D

**Em, esok cuti lagi, nak pegi mana pulak eh?

Saturday, October 15, 2011

Freedom.



*Dear October,
I need you to be nice to me,
for 7 days more.

Tuesday, October 11, 2011

Senyum.

Janganlah tengok orang pada luarannya. Janganlah nilai orang dari pakaiannya. Tak penting pun pandangan orang lain tentang aku. Yang paling penting bagi aku pandangan pencipta aku terhadap aku. Orang nak cakap aku miskin, go on. Orang nak cakap aku kaya, go on. Orang nak cakap aku takde duit, go on. Orang nak cakap aku selekeh, serabai, memang ye aku serabai. Aku tak reti nak dress kaw-kaw macam gadis-gadis metropolitan di bandar-bandar yang urban tu. Aku pakai tudung bawal je, jeans pun pakai boot cut yang dah seasoned, pegi jalan pun pakai selipar jepun pasar malam yang dah haus. Kaki pun dah mintak beli yang baru.

Tapi kita manusia semua sama je. Kau Allah cipta dari tanah, aku pun Allah cipta dari tanah. Tapi takpe la, nak buat macam mana kan. Manusia rambut sama hitam tapi hati masing-masing tak sama. Cuma sedarlah ye, kalau kau ingat kau kaya, ramai lagi yang kaya dari kau. Kalau kau ingat kau best, ramai lagi yang best dari kau. Kalau kau ingat kau sorang je ada duit banyak, ramai lagi yang berkepuk-kepuk duit dari kau tu. Bottom line nya sekarang ni janganlah kau pandang rendah sangat dekat orang. Biarlah aku miskin pun. Aku bukan kacau hidup kau. Bukannya aku ada mintak duit kau nak beli barang ke apa ke. Ye, memang aku ni tak mampu macam kau.


**Manusia zaman sekarang MEMANG bermacam ragam. :)

Monday, October 10, 2011

!@#$%^!

Gua memang betul-betul tak paham kenapa mesti ada manusia yang macam lu ni. Stok pandang orang bajet macam lu sorang je bagus atas muka bumi Allah ni. Muka lu, Allah dah bagi elok-elok cukup sifat. Janganlah pulak tiba-tiba perangai lu macam c*l**a. Memang tak sesuai. Gua tau gua tak baik. Tapi lu takde hak la nak buat gua cmni. Lu sape der? Lu dah cukup bagus ke? Gua tak buat masalah dengan lu, lu jangan buat masalah dengan gua. Nak kata lu dengki dengan gua sebab gua cantik, lu jauh la lagi cantik. Nak kata gua mengorat balak lu, memang tak dapat la der. Gua bukan jenis melekat kat jantan. Lagipun lu takde balak pun. Masalah gua sekarang. Gua tak paham apahal lu tak puas hati sangat dekat gua. Gua rasa dari dulu lagi kot time gua mula-mula menapak kat situ.

Mood gua memang tak berapa nak baik dah sekarang ni. Memang spoiled dah. Gua tak suka nak cari gaduh dengan orang kalau orang tu tak cari gaduh dengan gua dulu. Gua berharap sangat la muka lu yang cantik tu jangan la lu jadikan tak cantik pulak dengan perangai lu yang macam c*l**a tu.

Friday, October 7, 2011

#Untitled 2

I've been reading some articles and I've attracted to someone's comments. It sounds something like this
Don't find love, let love find you.

That's why it's called falling in love because you don't force yourself to fall, you just fail.

Somehow it's quite acceptable for me. Different people, then different opinions. Am I right?
Let's wait and be patient everyone. *teheeee!

AY,